Foto:

Online raadpleging mogelijke nieuwbouw Buitenlust met 3 weken verlengd

DIEMEN - De gemeente heeft de online raadpleging over mogelijke nieuwbouw in de wijk Buitenlust met drie weken verlengd. 

De online raadpleging startte op 28 september en zou tot en met 12 oktober duren. De online raadpleging is nu verlengd tot en met 1 november.

De werkgroep Buitenlust Groen van bewonersvereniging Buitenlust Diemen heeft gevraagd om een verlenging van de online raadpleging van een maand om zo meer tijd te hebben voor het bestuderen van de plannen en te bespreken binnen de buurt. 

Op de website www.socialewoningbouwdiemen.nl. zijn drie modellen te zien voor mogelijke nieuwbouw in Buitenlust.

Inmiddels heeft op 7 oktober 2020 overdag een kijkdag plaatsgevonden voor iedereen die niet in de gelegenheid was om online de plannen te bekijken. Hier hebben enkele bewoners gebruik van gemaakt. De werkgroep Buitenlust Groen heeft gevraagd om deze kijkdag ook in de avond te organiseren voor die mensen die niet in staat waren om overdag langs te komen. Daarom organiseert de gemeente op donderdag 22 oktober tussen 17.30 en 19.30 uur nog een extra kijkmoment in de raadszaal van het gemeentehuis. Deze is net als de vorige keer alleen bedoeld voor de mensen die niet in de gelegenheid zijn om de plannen online te bekijken. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen vraagt de gemeente aanwezigen om een mondkapje te dragen.

In deze ontwerpfase gaat het vooral om het maken van een keuze in het soort gebouw en de ligging ervan en de plaats van de parkeerplaatsen en het groen. De volgende stap is dat de modellen worden uitgewerkt tot een conceptplan voor de woningen en de directe omgeving. Dit plan zal de gemeente binnen enkele maanden presenteren. De gemeente hoopt dat er dan wel een bijeenkomst kan worden georganiseerd om de mening van bewoners hierover te vernemen.

Daarna gaat dit conceptplan - met opmerkingen van bewoners - naar het college van B en W en de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt dan op basis hiervan een besluit om wel of niet te bouwen in Buitenlust.

Buitenlust is een van de zoeklocaties voor de in totaal 1085 sociale huurwoningen die de gemeente in Diemen wil bouwen. 

Meer berichten