Foto: Pixabay

Nieuwe coronatestlocatie voor Amsterdam Zuidoost en Diemen in gebruik

DIEMEN - De GGD Amsterdam heeft een nieuwe regionale coronatestlocatie in Amsterdam-Zuidoost geopend. Die is vooral gericht op inwoners van stadsdeel Zuidoost en Diemen. 

De testen zullen worden afgenomen in een paviljoen dat is opgebouwd op het grasveld achter het Bijlmer Sportcentrum in de buurt van het Anton de Komplein. De testlocatie heeft een regionale functie en heet daarom testlocatie Amsterdam Zuidoost/Diemen. In de nieuwe locatie kunnen dagelijks 500 testen worden gedaan. Deze capaciteit wordt snel uitgebreid tot circa 900 testen. 

Deze week wordt ook verder opgeschaald in de RAI en in Amsterdam Nieuw-West. De totale testcapaciteit na opening van de locatie voor Zuidoost en Diemen komt in Amsterdam dan uit op 4300 testen per dag. De nieuwe testlocatie is de zesde testlocatie in de regio. De locatie is veilig ingericht volgens de regels van het RIVM en dagelijks geopend tussen 9.00 en 16.00 uur.

Burgemeester Boog: “Ik ben erg blij met de opening van deze locatie. Het aantal besmettingen loopt zeker ook in Diemen stevig op. We zitten in onze gemeente nu op 31,4 besmettingen per 10.000 inwoners. Dat is echt heel zorgelijk. Om het coronavirus weer onder controle te krijgen, is het van groot belang dat mensen met klachten zich laten testen. In afwachting van de uitslag moeten ze dan ook wel thuis blijven en als ze daadwerkelijk besmet zijn in quarantaine. Daarmee beperken we de besmettingsrisico’s. Omdat testen zo belangrijk is, vind ik het goed dat er voor onze inwoners nu een testlocatie beschikbaar is dichtbij Diemen. Helaas kan niet elke gemeente zijn eigen testlocatie hebben, maar deze testlocatie is makkelijker bereikbaar dan de RAI. Daarnaast is het een positieve ontwikkeling dat er op korte termijn sneltesten komen. Onze regio neemt daarin het voortouw.”

Diemenaren met (lichte) coronaklachten kunnen een afspraak maken voor een test via het nummer 0800-1202 of online via coronatest.nl. Mensen die niet in staat zijn om met de auto, fiets of lopend naar de testlocatie te komen kunnen dit aangeven bij de GGD. Er wordt dan naar een passende oplossing gezocht. 

Meer berichten