Gemeente Diemen doet mee aan de Nationale Recycleweek

DIEMEN - Gemeente Diemen doet mee aan de Nationale Recycleweek (van 12 tot en met 18 oktober). 

Snelle inleveraars van afgedankte apparaten en lampen (e-waste) ontvangen bij het Recycleplein in Diemen een gratis Wecycle Recycle puzzel (500 stukjes). Maar wees er snel bij: op is op.

De gemeente werkt al jaren samen met Wecycle. Inwoners van Diemen kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren optimaal worden gerecycled via Wecycle. Door recycling van e-waste blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden. 

Op watismijnapparaatwaard.nl staan nog meer mogelijkheden om een apparaat een tweede leven te geven of toch in te leveren voor recycling.

Over Wecycle

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via een  landelijk dekkend inzamelnetwerk van 13.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. 

“Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie. Dit doen we voor ruim 2.000 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed. In 2019 hebben wij 116,2 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 382 miljoen kilo”, aldus Wecycle.

Meer berichten