Afbeelding

Gemeente verlengt regels terrassen tot 1 april 2021

Algemeen

DIEMEN - Horecabedrijven in Diemen mogen tot 1 april 2021 een (groter) terras bij hun zaak plaatsen. Dit vertelt burgemeester Erik Boog. Er zullen wel bepaalde voorwaarden gelden.

Grand Café Cheers en Het Wapen van Diemen kregen in juni toestemming om hun terras uit te breiden. Café ‘t Pandje en Brasserie Drusius kregen toestemming om een terras bij de zaak te plaatsen. Ook andere horecazaken in Diemen hebben die mogelijkheid gekregen. Het ging om een tijdelijke maatregel die tot 1 december van dit jaar van kracht is.

Boog: “Ik heb besloten om deze maatregel te verlengen tot 1 april 2021. Horecazaken in Diemen krijgen binnenkort een e-mail van de gemeente en kunnen aangeven of zij voor de verlenging in aanmerking willen komen. Zij dienen hier wel een aanvraag voor in te dienen.”

Boog had vrijdag overleg met de horeca in Diemen. Er is afgesproken dat er voor de verlenging voorwaarden gaan gelden die nog moeten worden uitgewerkt. De terrassen mogen tot 22.00 uur openblijven. Ook als de openingstijden van de horeca weer worden verruimd.

De horeca moet sinds vorige week dagelijks om 22.00 uur sluiten. Er mogen na 21.00 uur geen gasten meer naar binnen. Er mogen maximaal 30 gasten in een horecazaak aanwezig zijn en maximaal 40 gasten plaatsnemen op een terras.

Boog: “De horeca krijgt toestemming om de terrassen te verwarmen. Anders heeft een terras in deze periode van het jaar weinig zin. Wij hebben de ondernemers wel gevraagd om zuinig met energie om te gaan. Bijvoorbeeld door het terras niet te verwarmen als er geen gasten zitten.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief