Foto:

Huisartsen in centrum van Diemen passen werkwijze aan

DIEMEN - De Huisartsen die in de Brede HOED in het centrum van Diemen werken hebben hun werkwijze aangepast in verband met tweede coronagolf

De huisartsen geven aan hoe zij de zorg in de praktijk zo goed mogelijk kunnen regelen. Met behoud van de veiligheid van de huisartsen en het overige personeel. In verband met het besmettingsrisico proberen de huisartsen en overige medewerkers waar mogelijk het contact te vermijden. Dit houdt in dat zaken vaker telefonisch afgehandeld zullen worden dan patiënten gewend zijn. De assistente geeft hiervoor een terugbelafspraak. Indien patiënten toch gezien moet worden krijgen zij een afspraak op het spreekuur. 

De huisartsen vragen bezoekers alleen te komen. “Omdat wij veel tijd kwijt zijn met reinigen van de kamers is het belangrijk dat patiënten precies op tijd komen. De patiënt wordt dan van buiten opgehaald. Een mondkapje wordt sterk aanbevolen. Bij guur weer bestaat de mogelijkheid voor maximaal zeven patiënten om in de wachtkamer plaats te nemen. Zij dienen dan wel een mondkapje te dragen, hun handen te desinfecteren en te gaan zitten tot zij worden opgehaald.”

Er is geen balie. Voor het aanreiken van verwijsbrieven, urinepotjes etc. kunnen mensen tegen het raam tikken links naast de ingang. De assistente staat de patiënt dan te woord. Voor het maken van afspraken, herhaalrecepten en andere vragen is de praktijk net als voorheen telefonisch bereikbaar.

Degenen die in aanmerking komen voor de griepprik krijgen binnenkort een oproep in de bus. In verband met de logistiek tijdens corona is gekozen voor een andere locatie, namelijk: Sporthal Diemen op de Prins Bernhardlaan 2. De huisartsen vragen patiënten de instructies goed te lezen, de brief mee te nemen, precies op de aangegeven tijd te arriveren, een mondkapje te dragen en kleding waarbij makkelijk de schouder ontbloot kan worden.

Meer berichten