Foto: Holzhaus Fotografie

Een eigen speelplaats voor honden

DIEMEN - Diemense honden (en hun baasjes) hebben er weer een leuke uitrenplek bij gekregen. Maandag opende wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg met zijn hond Dobby en een stel andere viervoeters de eerste omheinde speelplaats speciaal voor honden in Diemen Zuid.

De hondenspeelplaats is te vinden aan het Zwanenpad/Waterhoenpad, ten zuiden van industriegebied Verrijn Stuart. Dit was al een losloopgebied. Nu is het een echte speeltuin voor honden geworden met allerlei toestellen om op, over of doorheen te lopen. De speelplaats is omheind, dus een veilige plek om de hond lekker los te laten rennen en spelen.

Dierendag

In aanwezigheid van de heer G.A. Piërlôt, voorzitter van Hondensportvereniging Diemen (HSVD), werd de speelplaats maandag officieel geopend. Piërlôt was betrokken bij de ontwikkeling van de hondenspeelplaats. Wethouder Sikkes-van den Berg: “Het is bijna Dierendag, een mooie dag om deze nieuwe speelplaats te gaan ontdekken als je met je hond op pad gaat. Maar niet alleen op Dierendag. Ik denk dat veel honden hier graag vaker komen spelen tijdens een uitlaatrondje.” Net als overal in Diemen, geldt ook op deze hondenspeelplaats: wel even de hondenpoep opruimen.

Lekker Los!

In Diemen is veel ruimte waar bewoners hun hond kunnen uitlaten en laten spelen. Zo zijn er overal in de gemeente losloopgebieden te vinden. Buiten de looppaden hoeft hondenpoep op de losloopplaatsen niet te worden opgeruimd. Dat geldt wel voor de rest van Diemen: hier moet de hond aan de lijn en moet de hondenpoep worden opgeruimd. Op een beperkt aantal plekken mogen honden niet komen, ook niet aangelijnd. Dat zijn bijvoorbeeld speelplekken voor kinderen, waaronder het Banjerbossie in het Diemerbos. Alle spelregels voor hondenbezitters zijn te vinden in de folder ‘Lekker los!’, verkrijgbaar in het gemeentehuis.

Meer berichten