Afbeelding
Foto: Pixabay

Coronamaatregelen: Horeca moet vanaf morgen om 22.00 uur dicht, geen publiek bij sportwedstrijden

Algemeen

DIEMEN - Het kabinet heeft zojuist tijdens een persconferentie nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die voor het hele land gaan gelden. De maatregelen gaan op dinsdag 29 september om 18.00 uur in. De maatregelen gelden voor een periode van drie weken. Op dinsdag 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

Horecabedrijven moeten vanaf dinsdag 29 september om 22.00 uur de deuren sluiten. Er mogen na 21.00 uur geen mensen meer naar binnen. Afhaal- en bezorgrestaurants (ook snackbars) mogen wel na 22.00 uur open blijven. Die moeten om 02.00 uur ‘s nachts dicht, maar mogen na 22.00 uur geen alcohol meer verkopen.

Er is geen publiek welkom bij sportwedstrijden. Dit geldt voor de profsport en de amateursport. De kantines en clubgebouwen blijven gesloten. Ouders kunnen hun kinderen brengen en halen, maar mogen de accommodatie niet betreden.

Thuiswerken blijft de norm, tenzij dat echt niet kan. Als er in een werksituatie toch een besmetting plaatsvindt, kan de werklocatie 14 dagen worden gesloten.

Bezoek in de eigen woning, in de tuin of op het balkon is beperkt tot 3 gasten. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met 12 jaar. In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee. Het aantal personen per binnenruimte wordt beperkt tot 30. Er mogen buiten maximaal 40 personen samenkomen. 

De detailhandel moet deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen 1,5 meter afstand houden. In overleg met de brancheorganisaties wordt, op basis van de lokale situatie, invulling gegeven aan de verplichting voor grotere winkels in de levensmiddelenbranche om 2 keer per dag een uur alleen voor ouderen en kwetsbare mensen open te zijn. Mensen met een contactberoep vragen hun klanten zich te registreren.

In de drie grote steden (Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen in winkels. Dat is geen verplichting, maar winkeliers mogen wel iemand weigeren als die geen mondkapje wil dragen. Er wordt opgeroepen zo min mogelijk te reizen van en naar Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Alle maatregelen zijn te vinden op de website www.rijksoverheid.nl

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief