De begeleiders van de Talentenfabriek.
De begeleiders van de Talentenfabriek. Foto: Welzijn Diemen

De Talentenfabriek gaat van start

Algemeen

Welzijn - Diemen start in oktober weer met de Talentenfabriek. Dit zijn activiteiten voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

DIEMEN Welzijn Diemen start binnenkort met de Talentenfabriek voor kinderen in Diemen. Floor van der Woude is samen met Marijne Kuperus en Mario Semeleer projectleider van de Talentenfabriek.

De activiteiten van de Talentenfabriek zijn onderverdeeld in drie categorieën: de Avonturentuin voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar, de Talentenclub voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en het Filmlab dat dit najaar op school worden gegeven aan de leerlingen van de groepen 4 van De Kersenboom in Plantage de Sniep. Marijne begeleidt de Avonturentuin, Floor de Talentenclub en Mario het Filmlab. Marijne Kuperus: “De Avonturentuin bestaat uit drie onderdelen: peuter- en kleuterdans, het peuter- en kleuteratelier en peuter- en kleutergym. Iedere dinsdagochtend is er van 10.00 tot 11.00 uur peuter- en kleuterdans in Huis van de Buurt ‘t Kruidvat. De eerste donderdag van de maand is er peuter- en kleuterdans, de tweede donderdag van de maand peuter- en kleuteratelier, de derde donderdag van de maand peuter- en kleutergym en vierde donderdag van de maand peuter- en kleuterdans. Dit is allemaal in De Verbinding. De Avonturentuin begint op 1 oktober.” De Talentenclub bestaat uit een aantal creatieve workshops voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar die elke woensdagmiddag en vrijdagmiddag van 14.15 tot 15.45 uur plaatsvinden in De Verbinding. Floor van der Woude: “Er staan dit jaar onder meer workshops vloggen, koken en tie-dye op het programma.” Mario Semeleer begeleidt het Filmlab op De Kersenboom. Filmlab is een lesmethode voor scholen waarbij kinderen vanaf groep 4 aan de slag gaan met moviemaking. De lessen en activiteiten staan in het teken van het stimuleren van een onderzoekende houding, taal, kunstzinnige oriëntatie en oriëntatie op jezelf. De afgelopen twee jaar heeft het programma Filmlab naam gemaakt op verschillende basisscholen in Diemen.

https://www.talenten-fabriek.nl/

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief