Afbeelding

Opbrengst sponsorloop De Kersenboom bedraagt 12.460 euro

Algemeen

DIEMEN - De sponsorloop die de leerlingen van de brede school De Kersenboom in Plantage de Sniep twee weken geleden hebben gehouden heeft maar liefst 12.460 euro opgeleverd. De cheque is vanmiddag overhandigd aan Jacques Grishaver, voorzitter van het Nederlands Auschwitz Comité. Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken schonk namens de gemeente Diemen een bedrag van 750 euro.

Met het geld dat de sponsorloop heeft opgeleverd worden de namen geadopteerd van zes leerlingen van de basisscholen in Diemen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd. Ook de namen van hun familieleden worden geadopteerd. Er worden in totaal 249 namen geadopteerd. Hun namen worden vermeld op het Holocaust Namenmonument Nederland dat momenteel wordt gebouwd in de Weesperstraat in Amsterdam. Het monument is medio 2021 gereed.

De overhandiging van de cheques vond plaats tijdens een bijeenkomst in De Kersenboom. Ook aanwezig waren Sara de Vries, van het Comité gedeporteerde Joden Diemen 1940-1945 en Riek Holman. Riek Holman is 103 jaar en inwoonster van Amsterdam. Zij heeft in de Tweede Wereldoorlog onderduikers in huis genomen.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 1 oktober.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief