Foto: DiemerNieuws

Gemeenteraad stelt vertrouwenscommissie in voor aanbeveling herbenoeming burgemeester Boog

DIEMEN - De gemeenteraad heeft een vertrouwenscommissie ingesteld die is belast met de aanbeveling bij de herbenoeming van burgemeester Erik Boog. De vertrouwenscommissie gaat een aanbeveling van de gemeenteraad aan de minister van Binnenlandse Zaken voorbereiden.

De commissie bestaat uit acht leden van de gemeenteraad: Kai de Haan (D66), Brigitte Wielage (VVD), Hilda van ’t Riet (GroenLinks), Peter Prins (Ouderenpartij Diemen), Sofie Kuilman (PvdA), Janneke de Graaff (CDA), Jan Sikking (Onafhankelijke Partij Diemen) en de Wim Advocaat (Ons Diemen). Kai de Haan treedt op als voorzitter van de commissie en Brigitte Wielage als plaatsvervangend voorzitter. De samenstelling van de commissie kan tussentijds niet worden aangepast. 

Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg (GroenLinks) is als adviseur aan de commissie toegevoegd. De raadsgriffier is secretaris van de commissie en geeft uit dien hoofde ambtelijke ondersteuning aan de commissie. De gemeentesecretaris is ter ambtelijke ondersteuning aan de commissie toegevoegd. 

Meer berichten