Foto: House of Bird

Vogels en bier in het Diemerbos

DIEMEN - Proeflokaal House of Bird, Vogelbescherming Nederland en Staatsbosbeheer organiseren op zaterdag 26 september een bijzondere excursie in het Diemerbos. Onder begeleiding van een enthousiaste gids van Vogelbescherming Nederland leren de deelnemers aan de excursie alles over de vogels in het Diemerbos. 

Aankomende zaterdag starten om 10.00 uur en 14.00 uur vogelexcursies vanuit House of Bird. Tijdens de excursies neemt een gids van Vogelbescherming Nederland je mee in de wereld van de vogels. Het jonge Diemerbos wordt beheerd door Staatsbosbeheer en heeft een bijzondere vegetatie met riet, bos en open plekken. 

”Als vogelaar en liefhebber van speciaalbier kende ik Bird Brewery natuurlijk goed. Dat maakt het extra leuk om nu te starten met deze excursies vanuit hun proeflokaal”, vertelt Gert Ottens van Vogelbescherming Nederland. “Ook merken wij dat onze gidsen het mooi vinden dat ze na afloop nog een ‘vogel’ uit de tap kunnen kiezen.”

Ook voor mede-oprichter Ralph van Bemmel van House of Bird is het een bijzondere samenwerking. “Als kind ging ik al op vogelkamp en was ik uiteraard lid van Vogelbescherming Nederland. Ik vind het prachtig dat wij nu weer nieuwe mensen enthousiasmeren, zodat hopelijk steeds meer mensen ervaren hoe mooi de natuur is.”

Speciaalbier: Sternstof

Eerder brouwden Vogelbescherming Nederland en Bird Brewery al samen het bier Sternstof. Een heerlijk blond bier in 75cl flessen, verkrijgbaar bij onder meer het proeflokaal. 

Mee op excursie?

Via het platform Local Nature Guide is de vogelexcursie te boeken. De excursie wordt maandelijks georganiseerd, maar plekken zijn beperkt beschikbaar. 

Meer berichten