Interactieve lezing over duurzaamheid

DIEMEN - In Theater de Omval wordt op zondagmiddag 27 september de lezing ‘De Verborgen Impact’ gehouden. De lezing duurt van 16.00 tot 18.00 uur.

De interactieve lezing wordt georganiseerd door Daarom Duurzaam Diemen in samenwerking met Theater de Omval. “De lezing helpt mensen echt duurzamer te leven”, aldus organisator Sophie Tjebbes. “Slechts 21% van onze impact is direct zichtbaar, de rest is verborgen. Dat komt door productieprocessen die zich buiten ons zicht en vaak aan de andere kant van de wereld afspelen. Je moet juist die 79% verborgen impact aanpakken. Maar wat is dat precies? En misschien wel het belangrijkste: wat kun je eraan doen? Als westerse consumenten hebben we meer invloed op het milieu dan we denken. Deze lezing is voor iedereen interessant en toegankelijk. Voor mensen die veel met duurzaamheid bezig zijn en ook voor mensen die nog helemaal niet met duurzaamheid bezig zijn.” De lezing ‘De Verborgen Impact’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Babette Porcelijn. Janneke ter Linden-Postulart werd door Porcelijn opgeleid en verwerkt het boek tot een interactieve lezing. “Je komt voor jezelf te weten hoe jouw impact top 10 eruit ziet en gaat onderzoeken wat jij zelf kunt doen voor een eco-positief leven. Door bewust te worden van wat de verborgen impact is, kun je veel effectiever gaan verduurzamen. Daardoor kan je zelf gericht aan de slag”, aldus Sophie Tjebbes.

Het kaartje van €10 is inclusief drie heerlijke hapjes in de pauze, verzorgd door cateraar Van Die Vegans. Om de avond helemaal compleet te maken, kunnen bezoekers voor €15 na de lezing aanschuiven bij een heerlijk diner, verzorgd door dezelfde cateraar. Er zijn voor de lezing beperkt kaarten beschikbaar omdat de 1,5 meter afstand wordt gehanteerd. Kaartjes kunnen worden besteld via theaterdeomval.nl of telefonisch via 020-6001897.

Meer berichten