Afbeelding

Campagne gemeente Diemen wijst jongeren op belang coronaregels

Algemeen

DIEMEN - Het aantal coronabesmettingen in de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland blijft hoog. Dat is ook in Diemen het geval. Uit de cijfers blijkt dat de meeste besmettingen zich voordoen in de doelgroep tot 30 jaar. Om die reden start de gemeente nu een campagne om jongeren er op te wijzen dat het belangrijk is om de basisregels om coronaverspreiding tegen te gaan ook echt op te volgen. De campagne, onder de noemer ‘Daar doe ik het voor’, appelleert aan zaken die voor de doelgroep belangrijk zijn en sluit zo beter aan bij de belangstelling en motivatie van jongeren.

De campagne start vandaag en loopt in ieder geval vier weken. De campagne bestaat uit posters in abri’s, op sandwichborden en LED-panelen en zal ook op social media worden ingezet. De Diemense campagne sluit aan bij die in Amsterdam en Amstelveen. Bij de recente aanscherping van de regels werd al benadrukt dat het van groot belang is dat iedereen de basisregels naleeft::• Vermijd drukte • Werk vanuit huis als dat kan • Houd 1,5 meter afstand. Afgelopen week is ook aangekondigd dat er een landelijke campagne volgt gericht op jongeren.

Burgemeester Boog vindt de Diemense campagne belangrijk: “Het blijkt dat veel besmettingen zich voordoen onder jongeren. Jonge mensen hebben misschien het idee dat zijzelf niet zo ziek worden van een besmetting, maar zij kunnen ook anderen besmetten. Uiteindelijk leidt dat ertoe dat meer kwetsbare mensen ziek worden of zelfs overlijden en de zorg weer overbelast kan raken. Dat moeten we echt voorkomen. Toch kiest de campagne niet voor een waarschuwend vingertje, maar voor de positieve benadering. In de campagne vertellen de jongeren zelf waarom het voor hen zo belangrijk is om zich aan de regels te houden. Ze vertellen waar zij het voor doen en dat kan anderen ook inspireren. Ik hoop in ieder geval dat de Diemense jongeren zich aangesproken voelen, want alleen samen kunnen we het virus onder controle houden.”

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief