Foto: Politie Diemen/Ouder-Amstel.

Politie houdt snelheidscontrole: zes rijbewijzen ingevorderd

DIEMEN - De politie heeft afgelopen nacht een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg A1 ter hoogte van het knooppunt Diemen. De politie vorderde zes rijbewijzen in.

De A9 was in verband met werkzaamheden afgesloten. Er waren er verschillende verkeersmaatregelen genomen. Meerdere rijstroken van de A1 waren afgekruist, de maximumsnelheid betrof 70 kilometer per uur en met pijlwagens en pionnen waren verschillende rijstroken afgesloten.

Bij deze controle zijn zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die meer dan 50 kilometer per uur te hard reden.

Een taxichauffeur, een 33-jarige man uit Zeist, maakte het wel heel erg bont. Hij scheurde met 160 kilometer per uur langs de controle, een overschrijding (na correctie) van 85 kilometer.

Toen de politie de man staande hield bleek hij ook nog eens acht passagiers te vervoeren. Omdat het een overschrijding van de maximumsnelheid van meer dan 100% betrof en alle zitplaatsen in de taxibus bezet waren met passagiers is de taxibus in beslag genomen.

Alle betrokken bestuurders hebben alternatief vervoer moeten regelen en zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Meer berichten