Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Extra coronamaatregelen in Diemen en regio

Algemeen

DIEMEN - De veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft vrijdagavond extra coronamaatregelen bekendgemaakt. De gemeente Diemen heeft die maatregelen op haar website gepubliceerd. Diemen maakt onderdeel uit van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

“We vragen extra aandacht voor het naleven van de basisregels en het nemen van coronamaatregelen in het openbare leven; zoals in winkels, sportkantines en horeca. Daarmee bedoelen we dat mensen bij binnenkomst altijd hun handen desinfecteren en dat overal 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dit wordt gestimuleerd door het gebruik van pijlen en andere markeringen. Ook winkelmandjes worden weer geteld en gedesinfecteerd. Bij bezoek aan de horeca vindt vooraf een gezondheidscheck plaats en moeten bezoekers hun contactgegevens achterlaten.”

“We gaan publieke gebouwen zoals bibliotheken, stadsdeelkantoren en zwembaden op bepaalde tijdstippen op de dag alleen openstellen voor ouderen en mensen met een minder goede gezondheid. We vragen winkels en musea om dat ook te doen. We ontwikkelen extra communicatiecampagnes en-materialen om o.a. jongeren, studenten en minder taalvaardigen nog beter te bereiken.”

“De coronapreventieteams van de GGD en gemeenten verzorgen preventiepakketten op maat voor plekken waar veel besmettingen plaatsvinden, zoals scholen, horeca en studentenverenigingen. Ook gaan zij in gesprek met deze doelgroepen. Om illegale feesten tegen te gaan, sluiten we plekken, zoals parken, ’s nachts preventief af. We blijven maatregelen inzetten om te grote drukte in de openbare ruimte te voorkomen.”

“Handhaving en politie blijven gerichte controles uitvoeren op plekken waar mensen samenkomen, zoals feest- en zaallocaties, cafés, restaurants en sportkantines”, aldus de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.”

Uit de krant