Afbeelding
Foto: Pixabay

Extra coronamaatregelen in regio Amsterdam-Amstelland

Algemeen

DIEMEN - Tijdens de persconferentie die premier Rutte en minister De Jonge zojuist hebben gegeven is bekendgemaakt dat cafés in een aantal veiligheidsregio’s, waaronder Amsterdam-Amstelland, met ingang van zondagavond 20 september om 01.00 uur moeten sluiten. Cafés in Diemen moeten vanaf zondagavond 20 september om 01.00 uur sluiten. Zij mogen dan vanaf 00.00 uur geen nieuwe bezoekers meer binnenlaten. Ook moet de muziek dan worden uitgezet. 

Diemen maakt onderdeel uit van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Daarnaast mogen groepen in de regio’s nog uit maximaal vijftig personen bestaan. Er wordt een uitzondering gemaakt voor onder meer demonstraties, uitvaarten, religieuze bijeenkomsten en scholen.

De maatregelen gaan vanaf zondagavond om 18.00 uur in.

De regio’s waar de extra maatregelen gaan gelden zijn Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden (Den Haag), Utrecht, Kennemerland (Haarlem) en Hollands Midden (Leiden). De zes regio’s waar de besmettingen met het coronavirus snel oplopen, springen van alarmfase ’waakzaam’ naar ’zorgelijk’.

Tien procent van de mensen die met coronavirus zijn besmet hebben het virus opgelopen op het werk. Premier Rutte riep de mensen opnieuw op om zoveel mogelijk thuis te werken.


Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief