Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Eerste thuiswedstrijden van Smashing’72

Algemeen

DIEMEN Zaterdag 19 september worden door teams van volleybalvereniging Smashing ‘72 de eerste thuiswedstrijden van het seizoen gespeeld.

Na de Corona- en zomerstop kwamen vorige week al een aantal teams in actie. Deze week spelen negen van de 19 teams hun thuiswedstrijden in Sporthal Diemen.

Heren 1 komt uit in de promotieklasse en speelt om 13.00 uur tegen WhamWham uit Hoorn. Dames 1 ontvangt in de eerste klasse om 15.00 uur Atalante uit Vinkeveen en Dames 2, eveneens in de 1e klasse, neemt het om 17.00 op tegen Xenon uit Amsterdam.

Bij de jeugd heeft Smashing ‘72 dit seizoen twee Hoofdklasseteams. Meisjes A1 (Under 18) treedt om 15.00 uur aan tegen Spaarnestad uit Haarlem. Meisjes B1 (Under 16) speelt uit tegen AMVJ-Martinus in Amstelveen.

Door het bestuur van Smashing’72 is een protocol voor thuiswedstrijden opgesteld om aan de coronamaatregelen te voldoen. Dit protocol is op basis van maatregelen van NOC*NSF, de Nederlandse Volleybalbond en de gemeente Diemen opgesteld en met de bezoekende verenigingen gedeeld om een praktische invulling te geven aan de situatie in Sporthal Diemen voor volleybalwedstrijden. Zo zijn de kleedkamers bij aanvang van de wedstrijden gesloten en is er een indeling gemaakt voor gebruik van de kleedkamers na afloop van wedstrijden. Bij de velden zijn materialen aanwezig om te ontsmetten. Het fairplay-protocol om voorafgaande en na afloop van wedstrijden handen te schudden is komen te vervallen. In de sporthal zijn looproutes ingesteld. Smashing ‘72 zet eigen ‘crowdmanagers’ in om deze nieuwe procedures te begeleiden.

Uit de krant