Afbeelding

Tentoonstellingsruimte PiTCH seven in Holland Park is zondag open

Algemeen

DIEMEN - PiTCH seven is een nieuwe tentoonstellingsruimte gesitueerd in een studio-huis in de wijk Holland Park in Diemen-Zuid aan de Piet Mondriaansingel 7.  PiTCH seven opende zondag 13 september de deuren. De tentoonstellingsruimte is ook op zondag 20 en zondag 27 september van 10.00 tot 16.00 uur open. Initiatiefnemer is bewoonster en beeldend kunstenaar Liesbeth Touw. 

Bezoekers kunnen genieten van de tentoonstelling ‘Pastel Paintings’ met werk van beeldend kunstenaar Eveline Braak. Zowel Eveline als Liesbeth zijn aanwezig en staan klaar voor een goed gesprek.

Initiatiefnemer Liesbeth Touw is met PiTCH seven begonnen omdat zij de behoefte voelde om aan huis een plek te creëren waar mensen elkaar echt kunnen spreken, ontmoeten en kunst en cultuur samen ervaren. Door veel bezuinigingsrondes in de afgelopen jaren zijn er namelijk veel kleine initiatieven verdwenen. Daarbij ziet Liesbeth dat er veel goed werk gemaakt wordt maar dit werk krijgt niet altijd het podium dat het verdient. Omdat al het werk te koop is ziet zij het daarnaast als een meerwaarde dat het in de context van een huiskamer getoond wordt. Zo ziet de toeschouwer hoe het werk zich verhoudt tot een huiselijke omgeving, inclusief koffiekopjes en een rondslingerende krant.

De eerste exposant is Eveline Braak, kunstschilder uit Utrecht en in 2000 afgestudeerd aan de HKU in Utrecht. In 2011 was zij genomineerd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Zij exposeert in binnen- en buitenland. In haar werk focust zij op puur schilderen waarbij ze primaire vormen uitbuit in verf en compositie, gebruikmakend van gelaagdheid, dekking, transparantie en verftoets. Zo creëert ze met platte vormen een gevoel van diepte en dynamiek, een landschap waarin vormen en kleuren een prikkelende relatie met elkaar aangaan. Zij onderzoekt dit in series kleine composities. Deze staan op zichzelf en vormen een uitgangspunt voor werk van groot formaat. 

Geheel in het thema van de ontmoeting vindt er elke zondag een corona-proof lunch plaats voor een klein gezelschap. Samen met de kunstenaar, organisator en andere bezoekers kunnen bezoekers in gesprek gaan over het aanwezige werk. Kosten lunch: €5,-. Vooraf opgeven via: pitch.7.info@gmail.com

De RIVM-richtlijnen worden gehanteerd.

Het is ook mogelijk om PiTCH seven op afspraak te bezoeken, via: pitch.7.info@gmail.com.      

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief