Afbeelding
Foto: Rick Bakker, Inbo Amsterdam.

GroenLinks en PvdA gaan voor bouwplan in Arent Krijtsstraat stemmen

Algemeen

DIEMEN - De fracties van de coalitiepartijen GroenLinks en de PvdA hebben aangegeven dat zij tijdens de besluitvormende gemeenteraadsvergadering van donderdag 24 september zullen stemmen voor het bouwplan op de locatie Arent Krijtsstraat 1. De derde coalitiepartij, D66, heeft zich nog niet duidelijk uitgesproken.

Op 24 september wordt dus duidelijk welk standpunt D66 inneemt. Dat geldt ook voor het standpunt van de oppositiepartijen.

Dit werd duidelijk tijdens de informatieve raadsvergadering van donderdag. Het plan houdt in dat er op de locatie in de Arent Krijtsstraat 1 een appartementencomplex met 51 huurwoningen in de vrije sector en 23 parkeerplaatsen komen.

GroenLinks en de PvdA hebben weliswaar begrip voor het standpunt van de tegenstanders van woningbouw op die plek, maar hebben aangegeven dat zij nadat zij alle argumenten hebben afgewogen voor het plan zullen stemmen.

Omwonenden verzetten zich al jaren tegen het plan. Terry Hoekstra en Ronald Vriend, de initiatiefnemers en woordvoerders van Comité Hoogbouw Nee, spraken opnieuw in tijdens de digitale informatieve vergadering van de gemeenteraad. Zij wezen er opnieuw op dat zij van mening zijn dat het gebouw niet in de omgeving past.

Een bewoonster van de Johan van Soesdijkstraat sprak eveneens in. Ook zij hoopt dat de gemeenteraad niet akkoord gaat met het bouwplan. Zij noemde het een ‘monsterlijk gebouw’.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 24 september.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief