Afbeelding
Foto: Gerrit Alink

B en W: Coronaregels nageleefd tijdens bezoek van mevrouw Santokhi

Algemeen

DIEMEN - De gemeente heeft zich aan de coronaregels gehouden tijdens het informele werkbezoek van mevrouw Santokhi, de echtgenote van de president van Suriname. Dit schrijft het college van B en W in het antwoord op vragen van de Ouderenpartij Diemen.

Peter Prins, de fractievoorzitter van de Ouderenpartij Diemen vroeg onder meer aan het college van B en W of mevrouw Santokhi, die op 12 september op Schiphol is aangekomen, niet in quarantaine had moeten gaan.

“De gemeente heeft een verplichting om het gemeentehuis zo in te richten dat de regels van de noodverordening worden nageleefd en dat een samenkomst voldoet aan de coronaregels. Dit is het geval en de regels werden goed nageleefd. De gemeente heeft geen verplichting om gasten of bezoekers te vragen naar (of te controleren op) bijvoorbeeld gezondheidsklachten, een mogelijk quarantaine advies, testuitslagen etc. Dit gebeurt ook niet, want dit is een verantwoordelijkheid van de bezoeker of de gast zelf. Dat is ook hier het geval”, aldus het college van B en W.

Uit de krant