Afbeelding
Foto: DiemerNieuws

Grote collectieve inkoopactie voor energiebesparende maatregelen van start

Algemeen

DIEMEN - Enkele duizenden Diemense huiseigenaren krijgen in het weekend van 18 en 19 september een brief van de gemeente in de bus. De brief bevat een uitnodiging omdeel te nemen aan een grote gezamenlijke inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. 

Gemeente Diemen organiseert deze gezamenlijke inkoopactie in samenwerking met Winst uit je woning. Voorgaande drie edities van de inkoopactie waren een groot succes. Wethouder Duurzaamheid Matthijs Sikkes-van den Berg hoopt dat er ook dit jaar weer veel woningeigenaren meedoen met de gezamenlijke inkoopacties. “We gaan ook in Diemen op termijn huishoudens steeds meer van energie voorzien uit wind en zon omdat we aardgasvrij gaan wonen. Om op die aardgasvrije omgeving voorbereid te zijn is energiebesparing erg belangrijk. Want wat we aan energie niet gebruiken hoeven we ook niet op te wekken. Bij deze acties gaat het om energiebesparende maatregelen waar mensen geen spijt van krijgen. Want de energierekening gaat omlaag en de meeste maatregelen verdienen zich binnen een aantal jaren terug. Bovendien hoeven ze niet in een keer te worden gedaan, maar in stapjes.

Waardebon

Woningeigenaren krijgen het aanbod deel te nemen aan twee acties. De eerste actie is een waardebon van 70 euro, bedoeld voor de aanschaf van energiebesparende producten zoals een waterbesparende douchekop, LED lampen, kierdichters en radiatorfolie. Deze actie wordt mogelijk omdat de gemeente hiervoor een subsidiepot heeft van € 80.401. Producten die bewoners met deze waardebon aanschaffen tot 31 maart 2021, komen in aanmerking. Wel geldt dat als deze subsidiepot leeg is deze korting vervalt. Bij de tweede actie krijgen eigenaren een aanbod dat aansluit bij de leeftijd van de woning. De maatregelen kunnen dan variëren van spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas en zonnepanelen. Door de grootschaligheid van de actie en de gezamenlijke inkoop kunnen aantrekkelijke voorwaarden en prijzen worden geboden. Eigenaren die twee of meer energiebesparende maatregelen inkopen, kunnen 30% landelijke subsidie tegemoet zien. Voor woningeigenaren die het moeilijk vinden om met eigen geld te investeren zijn er ook mogelijkheden via de aantrekkelijke Nationale Energiebespaarlening of de Diemense duurzaamheidslening. Eigenaren die aan de actie meedoen worden volledig ontzorgd door Winst uit je woning. Ook wordt er alleen gewerkt met gecertificeerde leveranciers en installateurs.

Inschrijven

Inschrijven voor de actie kan tot 1 november 2020 gratis en vrijblijvend opwww.winstuitjewoning.nl. Woningeigenaren zonder internet of met vragen over de advies-en inkoopactie kunnen telefonisch terecht bij de helpdesk 023 583 69 36.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief