<p>Anne-Marie de Smalen.</p>

Anne-Marie de Smalen.

Anne-Marie de Smalen nieuw raadslid GroenLinks

DIEMEN - Anne-Marie de Smalen wordt op 24 september geïnstalleerd als nieuw raadslid voor GroenLinks. Diezelfde dag wordt Dirk-Jan van Dijk geïnstalleerd als fractieopvolger. Deze wijzigingen vinden plaats nu Rian van Rossum heeft aangekondigd na haar afwezigheid niet terug te keren in de gemeenteraad.

Begrip

GroenLinks Diemen vindt het heel jammer dat Rian dit besluit heeft genomen, maar heeft ook alle begrip voor haar keuze. Fractievoorzitter Hilda van ’t Riet: “Wij hebben de afgelopen jaren genoten van de inzet van Rian. Zij was kritisch, hield ons scherp en we zullen haar analytische blik missen.”

Rian van Rossum over haar vertrek: “De afgelopen periode bleek dat ik het raadswerk niet langer kan invullen op de overtuigende en betrokken manier als ik zou willen. Het raadslidmaatschap is helaas lastig te combineren met mijn veeleisende baan en bedrijvige privéleven.”

Opvolging

“Het was logisch dat fractieopvolger Anne-Marie Rian tijdens haar verlof verving. Anne-Marie heeft aangegeven deze plek graag als vast raadslid in te vullen. Hierdoor komt de plek van fractieopvolger vrij. Gelukkig gaf Dirk-Jan van Dijk, die al langer nauw betrokken is bij de fractie, gelijk aan graag deze rol op zich te nemen”, aldus GroenLinks.

De Smalen: “Ik ben in verschillende rollen al lange tijd betrokken bij GroenLinks Diemen. Altijd met plezier en vind het een eer om Rian nu op te volgen als raadslid. Met portefeuilles als duurzaamheid & milieu en verkeer & parkeren en mijn achtergrond als leerkracht in het primair onderwijs wil ik ervoor zorgen dat in Diemen zoveel mogelijk groene (speel)ruimte wordt behouden en ontwikkeld.”

Van Dijk: “Ik volg de fractievergaderingen nu al een klein jaar nauwgezet. Het mooie van fractieopvolger zijn is dat ik me nu echt kan vastbijten in een paar dossiers. Mijn studies Sociale Geografie en Criminologie liggen dicht bij de portefeuilles duurzame ontwikkeling en openbare ruimte & veiligheid, die ik nu heb. En daarmee wil ik de fractie inhoudelijk graag ondersteunen.”

Betrokken fractie

De fractie is blij dat de opvolging van Rians zetel in de gemeenteraad en de functie van fractieopvolger zo soepel verloopt. Hilda van ’t Riet: “Het is heel fijn om te merken dat GroenLinks Diemen zo’n betrokken achterban kent. We merken dat plekken die vrijkomen ook weer snel ingevuld worden. De basis van onze fractie is dus duidelijk heel stevig. Ik kijk ernaar uit met dit vernieuwde team de punten van GroenLinks verder voor het voetlicht te brengen.”

Meer berichten