Afbeelding

Leerlingen De Kersenboom houden sponsorloop voor Namenmonument

Algemeen

DIEMEN - Leerlingen van de brede school De Kersenboom in de wijk Plantage De Sniep nemen op vrijdag 11 september deel aan een sponsorloop voor een bijzonder doel om 75 jaar bevrijding te vieren.

Met het geld dat de sponsorloop oplevert worden de namen geadopteerd van de leerlingen van de basisscholen in Diemen die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd. Hun namen worden vermeld op het Holocaust Namenmonument Nederland dat momenteel wordt gebouwd in de Weesperstraat in Amsterdam. Het monument is medio 2021 gereed.

Jacques Grishaver

Het Holocaust Namenmonument Nederland is een initiatief van het Nederlands Auschwitz Comité waarvan Jacques Grishaver uit Diemen de voorzitter van is. Op het monument komen de namen van 102.000 Joodse mensen uit Nederland die in de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord.

De Kersenboom adopteert de namen van zes kinderen uit Diemen die zijn gedeporteerd. Het gaat om kinderen die in Diemen zijn geboren en kinderen die in Diemen woonden op het moment dat zij werden gedeporteerd. Als er meer geld opgehaald wordt, zullen de namen van familieleden van deze kinderen geadopteerd worden

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief