Afbeelding
Foto: Allard Faas

Stadsherstel Amsterdam wil pastorie kopen

Algemeen

DIEMEN - Stadsherstel Amsterdam wil de pastorie aan de Hartveldseweg kopen. Dit heeft een woordvoerder van Stadsherstel Amsterdam bevestigd.

Het is de bedoeling dat Allard Faas en Cora Bronkers het pand gaan exploiteren. Faas en Bronkers huren de pastorie momenteel van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden. Zij werken er en organiseren er regelmatig activiteiten.

Allard Faas: “Stadsherstel was onder de indruk van wat wij allemaal al deden in de pastorie en wij zien in Stadsherstel een perfecte partner. Stadsherstel is zeer deskundig als het gaat om het opknappen en onderhouden van Rijksmonumenten. Stadsherstel is al eigenaar van de buren: de voormalige Schuilkerk De Hoop. Dat biedt ons extra mogelijkheden. Er ligt een sterk en dekkend financieel plan voor de exploitatie van de pastorie zonder dat er gebruik hoeft te worden gemaakt van subsidies. Wij willen ook in de toekomst activiteiten in de pastorie blijven organiseren en het gebouw toegankelijk houden voor iedereen in Diemen.”

Faas vertelt dat er de afgelopen periode al fracties van de gemeenteraad langs zijn geweest om zich over de plannen te laten informeren. Andere fracties komen binnenkort langs.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief