Afbeelding

Hekwerk spoorbomen overgang in centrum weggehaald

Algemeen

DIEMEN - Het hekwerk aan de spoorbomen op de spoorwegovergang bij het NS-station in het centrum van Diemen is sinds enkele weken verdwenen. Inwoners van Diemen maken zich zorgen, omdat het nu mogelijk is om onder de spoorbomen door te glippen.

Pro Rail komt met de volgende reactie: “We hebben niet bij alle overwegen hekwerk aan de overwegbomen hangen. Dit doen we in sommige gevallen, zoals bij de overweg op de Ouddiemerlaan, omdat deze vlak bij het perron ligt. Met de hekken wilden we voorkomen dat mensen nog snel een trein willen halen door via de overweg te gaan, wat gevaarlijk is. Maar de hekken gingen vaak kapot, onder meer omdat mensen eraan gingen hangen. We repareerden ze dan ook, maar op het moment dat ze beschadigd waren of kapot gingen, zagen we dat meer mensen aan de hekken gingen zitten of er bijvoorbeeld op gingen hangen - wat de situatie er juist onveiliger op maakte. Daarom hebben we de hekken een paar weken geleden juist weggehaald. We blijven de situatie nauwkeurig in de gaten houden en zullen waar nodig maatregelen nemen.”

“Deze overweg zal trouwens verdwijnen. In 2023 ligt er een tunnel voor voetgangers, fietsers en auto’s die onder het spoor doorgaat. Vanaf 2021 zal het verkeer worden omgeleid en leggen ProRail en onze aannemer een tijdelijke spooroverweg aan”, aldus een woordvoerder van Pro Rail.

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief