Rick Poelwijk.
Rick Poelwijk.

D66 Diemen stelt vragen over matching middelbare scholen

Algemeen

DIEMEN - D66 Diemen heeft vragen gesteld over het matchingsysteem dat wordt gebruikt om leerlingen op middelbare scholen te plaatsen. Amsterdam werkt voor volgend schooljaar aan twee alternatieven voor het huidige systeem. Eén van deze twee alternatieven geeft leerlingen uit Amsterdam voorrang boven leerlingen uit andere gemeenten. 

“D66 Diemen vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk kinderen naar een school kunnen waar ze zich prettig voelen en zich goed kunnen ontwikkelen. Dat geldt voor Diemense kinderen net zo goed als voor Amsterdamse kinderen”, zegt Rick Poelwijk, woordvoerder onderwijs van de fractie. “Daarom willen wij graag weten wat de gevolgen voor Diemense leerlingen zouden zijn als Amsterdam inderdaad voor dit voorrangssysteem kiest. Ik was zelf ongelofelijk blij toen ik in Amsterdam naar de school kon waar ik graag naartoe wilde. Die keuze gun ik de huidige kinderen in groep 8 ook.” 

D66 vraagt verder welke invloed gemeente Diemen kan uitoefenen op de keuze voor een bepaald matchingsysteem en wil weten wat de reacties van andere gemeenten uit de regio zijn. Ook vraagt de fractie wat de eventuele gevolgen zijn voor het realiseren van een middelbare school in Diemen.

Uit de krant