Afbeelding
Foto: Allard Faas

De Pastorie is tijdens Open Monumentendagen open voor publiek

Algemeen

DIEMEN - De pastorie van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus’ Banden aan de Hartveldseweg 24 is op zaterdag 12 en zondag 13 september open voor het publiek. Op die dagen vinden de Open Monumentendagen plaats. Bezoekers dienen vooraf te reserveren.

De pastorie staat te koop. Toch is de pastorie de laatste jaren een levendige plek geweest. Cora Bronkers en Allard Faas huren het pand van de parochie en gebruiken het als studio voor hun werkzaamheden. Er zijn de afgelopen jaren ook veel andere producties te gast geweest. Zo werd de videoclip van de laatste songfestivalinzending er opgenomen. Ook werd de openingsscène van de Baantjerfilm er opgenomen.

Tijdsloten

Allard Faas: “Voordat corona de samenleving raakte waren we al bezig met het organiseren van een avond waarin we een selectie van de films zouden laten zien. Helaas, maar ook begrijpelijk kon die avond niet doorgaan en dus hebben we iets nieuws bedacht. We hebben zaterdag 12 en zondag 13 september tussen 10.00 uur en 17.00 uur ingedeeld in tijdsloten van een half uur, waarin we mensen alleen, of met een groep huisgenoten (maximaal vijf personen) door de pastorie rondleiden. Naast de monumentale elementen kunnen bezoekers kijken naar een overzicht van de fotoproducties en films die er de afgelopen jaren zijn opgenomen en is er mogelijkheid om een (familie) portret te laten maken.”

Opgeven

Mensen kunnen zich opgeven via info@depastoriediemen.nl of door een berichtje te sturen naar 06-46438899.

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief