Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie.

Burgemeester Boog gaat voor herbenoeming in ‘werelddorp Diemen’

Algemeen

DIEMEN Burgemeester Boog gaat voor een herbenoeming als burgemeester van Diemen. “Met veel enthousiasme en inzet wil ik mijn werk als burgemeester in ons werelddorp Diemen voortzetten. Het is een voorrecht om hier burgemeester te mogen zijn”, laat hij weten.

Op 19 mei 2021 eindigt de eerste ambtstermijn van burgemeester Erik Boog. Hij heeft inmiddels aan de Commissaris van de Koning van Noord-Holland aangegeven dat hij in aanmerking wil komen voor herbenoeming als burgemeester van Diemen. Daarmee is de procedure van start gegaan voor een mogelijke nieuwe termijn. Er is nog veel te doen, meent Boog. “Ik blijf mij graag inzetten voor een veilig, sociaal en zelfstandig Diemen. Ook in de komende tijd, wanneer de grote gevolgen van de coronacrisis steeds duidelijker voelbaar worden. Hopelijk krijg ik die mogelijkheid.”  

Vertrouwenscommissie

De volgende stap in de procedure is dat een vertrouwenscommissie, bestaande uit de voorzitters van de gemeenteraadsfracties, een aanbeveling van de gemeenteraad aan de minister van Binnenlandse Zaken gaat voorbereiden. In de eerste helft van december zal deze conceptaanbeveling in een besloten vergadering aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Vervolgens zal de uitkomst van die aanbeveling bekend worden gemaakt. Die aanbeveling gaat vervolgens via de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken. Het is de bedoeling dat dan een Koninklijk besluit volgt voor herbenoeming van de burgemeester voor een periode van zes jaar.

Uit de krant