Afbeelding

Koude wintermaanden op een duurzame manier overleven? Kies voor een elektrische haard!

Advertorial

In de wintermaanden kan het kwik in ons land behoorlijk ver onder nul dalen. Bij de meeste mensen maakt de cv-ketel in dit seizoen dan ook overuren. De verwarming staat namelijk een groot deel van de dag aan. Ideaal, want hierdoor wordt het aangenaam warm in huis. Nadeel hiervan is dat er veel gas verbruikt wordt en dat is slecht voor het milieu. Mogelijk gebruik jij wel niet alleen de verwarming, maar heb je ook een hout- of gaskachel. Ook hierdoor wordt het lekker warm in huis. Deze manier van verwarmen is eveneens niet bepaald goed voor het milieu. Wil je de koude wintermaanden op een duurzame manier overleven? Kies dan voor een elektrische haard.

Waarom is een elektrische haard duurzaam?
De voornaamste reden om voor een elektrische haard te kiezen, is omdat je hiermee niet langer gas verbruikt. Deze sfeerhaard werkt namelijk volledig op stroom. Met deze haard verwarm je jouw woning op een aanzienlijk duurzamere manier dan middels een cv-ketel en hout- of gaskachel. Bij laatstgenoemde kachels vindt namelijk verbranding plaats en dat is schadelijk voor het milieu. Een elektrische haard verbruikt alleen stroom. Heb je zonnepanelen op jouw dak liggen? Dan overleef je de koude wintermaanden op een duurzame manier.

Een elektrische haard geeft ook warmte af
Er zijn veel mensen die zo hun vraagtekens plaatsen bij een elektrische haard. Zo denkt men bijvoorbeeld vaak dat er geen warmte van zo’n haard afkomt. Er zijn inderdaad elektrische haarden die geen warmte afgeven. Het merendeel van deze haarden doet dat tegenwoordig wel, waardoor je jouw woning er ´s winters prima mee kunt verwarmen. Daarbij komt dat de vlammen vrijwel net zo sfeervol dansen als in een hout- of gaskachel. En tot slot kun je een elektrische haard in laten bouwen, bijvoorbeeld in een bestaande schouw. Je hoeft voor zo’n kachel namelijk geen schoorsteen te hebben. Er vindt immers geen verbranding plaats, waardoor er ook geen rook afgevoerd hoeft te worden. Een elektrische haard is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens vrijwel net zo sfeervol en nuttig als een hout- of gaskachel.

Uit de krant