Afbeelding
Holzhaus Fotografie

Burgemeester Boog: ‘Nog geen clusters van coronabesmettingen vastgesteld’

Algemeen

DIEMEN - Er zijn in Diemen nog geen clusters van coronabesmettingen vastgesteld. Dit heeft burgemeester Erik Boog donderdagavond verteld tijdens de informatieve vergadering van de gemeenteraad.

Er is sprake van een cluster als uit bron- en contactonderzoek van de GGD blijkt dat drie of meer mensen die besmet zijn met het coronavirus aan elkaar kunnen worden gekoppeld. De burgemeester voegde hier wel aan toe dat het om een momentopname gaat. Inwoners die besmet zijn, zijn volgens Boog over alle wijken van Diemen verdeeld, en qua leeftijdsverdeling is er geen afwijking van het landelijk beeld.

Er zijn in de twee weken van 5 augustus tot en met 18 augustus in Diemen 45 nieuwe geregistreerde coronabesmettingen vastgesteld. Dit is gebleken uit cijfers van het RIVM. Het RIVM geeft elke twee weken een update van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Boog vertelde dat de stijging van het aantal coronabesmettingen in Diemen mede het gevolg kan zijn van het feit dat meer mensen zich hebben laten testen. Het aantal mensen dat zich in Diemen liet testen ligt ruim 20 procent hoger dan twee weken daarvoor.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 27 augustus.

Uit de krant