Afbeelding

House of Bird in Diemerbos trekt steeds meer bezoekers

Algemeen

DIEMEN - Proeflokaal House of Bird in het Diemerbos is sinds 1 juni geopend. De zaak trekt veel publiek.

House of Bird is eigendom van brouwerij Bird Brewery van de ondernemers Ralph van Bemmel, Rik van de Berg en Teun IJff. Van Bemmel vertelt over het bedrijf.

Van Bemmel: “House of Bird ligt in het Diemerbos. De grond pachten wij van Staatsbosbeheer, maar het gebouw hebben wij met Bird Brewery zelf neergezet. Bij de bouw is duurzaamheid een belangrijke pijler geweest.”

De geplande feestelijke opening van House of Bird kon niet doorgaan vanwege de coronacrisis. House of Bird bedient sinds 5 mei haar gasten. Zij konden de eerste weken alleen maar drankjes en hapjes afhalen. House of Bird ging op 1 juni echt open. Van Bemmel: “Wij hebben binnen plek voor zo’n 140 gasten. Maar door de coronamaatregelen is er momenteel plaats voor zo’n 60 à 70 gasten. Het terras biedt onder normale omstandigheden plaats aan zo’n tweehonderd mensen, momenteel kunnen er zo’n 160 tot 170 mensen op het terras terecht.” House of Bird trekt een gevarieerd publiek: liefhebbers van bier, natuurliefhebbers en recreanten die het Diemerbos bezoeken, waaronder ook mensen met kinderen. De kinderen kunnen zich in de zandbak naast het terras vermaken. 

Lees verder in de digitale editie

!
Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief