Lijn 9 op de muur aan de zuidkant van het viaduct.
Lijn 9 op de muur aan de zuidkant van het viaduct.

Graffitikunstwerk onder viaduct is bijna klaar

Algemeen

DIEMEN - De Diemense kunstenaar Tim Rodermans van Surfing4art en Marcus Debie uit Sittard zijn bezig met het maken van een groot graffitikunstwerk onder het viaduct aan de Muiderstraatweg. Het kunstwerk is volgens de planning vrijdag gereed.

Tim Rodermans heeft de opdracht van de gemeente gekregen. Marcus Debie helpt hem met het project. Inwoners van Diemen konden meebeslissen over welke beelden Tim Rodermans als inspiratie voor zijn kunstwerk gebruikt. Ze konden daarvoor stemmen op een aantal geselecteerde beelden via oostwestas.mett.nl.

Rodermans en Debie zijn maandagochtend 10 augustus begonnen. Rodermans: “De gemeente had eerder de muren van het viaduct en de pilaren onder het viaduct schoongemaakt. Wij zijn begonnen met het aanbrengen van grondverf en een hechtingsmiddel. Daarna hebben wij de schetsen op de muren en pilaren getekend en zijn die daarna gaan uitwerken. Daarna zijn wij de schetsen gaan inkleuren met behulp van spuitbussen.” Op de muur aan de noordkant zijn afbeeldingen te zien van onder meer de rooms-katholieke kerk Sint Petrus’ Banden, Barry de lama en Diemo de Eend. Op de muur aan de zuidkant herkennen we onder meer de Diemerbrug, een trekschuit die wordt voorgetrokken door paarden en een tram. Opvallend: het gaat om lijn 9 en niet lijn 19. Dat is een bewuste keuze, vertelt Rodermans, die al 13 jaar in het centrum van Diemen woont.

“Lijn 9 is een stukje nostalgie. Die tram hoorde echt bij Diemen. Ik heb voor die trekschuit gekozen omdat die vroeger door de Weespertrekvaart voer. De Weespertrekvaart wordt in de toekomst doorgetrokken en wordt verbonden met het water in de wijk Plantage de Sniep.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant