Bewoners Anne Frankwijk: collectief isoleren van woning

DIEMEN Een groep bewoners van de Anne Frankwijk in Diemen-Zuid laat de komende weken de kruipruimtes onder hun woningen gezamenlijk isoleren. Dit is het resultaat van een collectieve inkoopactie die de bewoners zelf hebben georganiseerd.

De eerste stap van deze actie was het onderzoeken naar wat de beste mogelijkheden zijn om de woningen te isoleren. Het dak en de ramen waren een optie maar vereisten veel maatwerk, terwijl de spouwmuur en vloer niet verder te isoleren zijn. Het isoleren van de kruipruimte door een laag recyclebare kunststof parels aan te brengen bleek de beste optie. Bijkomend voordeel is dat die parels de kruipruimtes vochtvrij maken. Vervolgens gingen enkele bewoners op zoek naar een isolatiebedrijf dat enthousiast was om mee te werken. Dit heeft geleid tot de overeenkomst dat alle deelnemers maar liefst 22% korting krijgen als er genoeg bewoners meedoen. Na een wervende campagne heeft ruim één op de acht bewoners zich aangemeld; genoeg om de maximale korting te krijgen. De komende weken wordt de isolatie aangebracht. 

Initiatiefnemer en aanjager Roel Niessen is trots op het resultaat. “Ik vind het ontzettend gaaf dat we op deze manier met zijn allen een bijdrage leveren aan de hoognodige energietransitie. De bewoners zijn blij omdat ze een flinke korting krijgen én straks een lagere energierekening hebben.”

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten