Yes-R.
Yes-R.

Jongeren kunnen zich nog aanmelden voor Talentcamps

Algemeen

DIEMEN Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen deze zomervakantie meedoen aan inspirerende Talentcamps om dat (nog beter) te leren. Jongeren kunnen zich nog aanmelden.

De gemeente Diemen heeft voor de Talentcamps een subsidie gekregen in het kader van het landelijke project ‘Jeugd aan Zet in Crisistijd’.

Daarin werkt het ministerie van VWS met het programma Maatschappelijke Diensttijd en gemeenten samen om jongeren in coronatijd een nuttige activiteit aan te bieden waarin zij hun talenten kunnen ontdekken en positief zichtbaar zijn in de openbare ruimte.

De Talentcamps

De bekende vlogger en reporter Rens Polman zal in de Talentcamp ‘vloggen en reporter’ de jongeren opleiden tot echte reporters, onder andere met interview- en vloglessen. Zij zijn aan hun speciale shirt herkenbaar als ze op straat voor de Talentcamp actief zijn om een vlog te maken. De data van dit Talentcamp zijn: 10, 11 en 13 augustus in de middag.

Yes-R

Het Talentcamp ‘rappen en tekstschrijven’ zal begeleid worden door Yes-R en door Joël Domingos. Dit zal plaatsvinden op 1, 8, 14 en 15 augustus. De jongeren schrijven hun eigen rap en die gaan ze ook opnemen in de studio. Op 15 augustus is er een miniconcert waarbij de jongeren hun rap gaan laten zien en horen. De professionals die de Talentcamps geven, zullen de jongeren veel leren en inspireren. Indirect wordt er gewerkt aan taalontwikkeling en samenwerking. Het Talentcamp ‘vloggen en reporter’ vindt plaats in het gebouw van El’sina aan de Burgemeester van Tienenweg 20, het Talentcamp ‘rappen en tekstschrijven’ in De Verbinding op het Van Markenplantsoen.

Aanmelden

De Talentcamps worden georganiseerd door de gemeente Diemen, de jongerenraad van Diemen en medewerkers van Welzijn Diemen. Jongeren tussen 12 en 18 jaar die in Diemen wonen kunnen zich aanmelden door een WhatsApp-bericht te sturen naar nummer 06-45125494 waarin ze hun naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer vermelden. Jongeren die deelnemen aan een van de twee Talentcamps en die afronden, krijgen een cadeaubon die ze kunnen besteden bij winkeliers in Diemen.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief