Training in Amsterdamse Bos.
Training in Amsterdamse Bos. (Foto: SV Zeeburg)

Dames 1 van SV Zeeburg mikt opnieuw op de titel

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg komt in het seizoen 2020-2021 uit in de tweede divisie. De trainingen zijn vorige week begonnen.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg is vorig seizoen gepromoveerd naar de tweede divisie van de zaalcompetitie. Speelsters Melany Hendriks en Marlies Buur vertellen over het team. Marlies is aanvoerder van het team.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg greep in de voorgaande seizoenen net naast de titel en dus ook naast promotie. Aan het begin van het seizoen 2019-2020 werd de ambitie duidelijk uitgesproken: dit keer moest de titel worden gepakt en de felbegeerde stap naar de tweede divisie worden gezet. Het eerste damesteam speelde een sterk seizoen onder de nieuwe trainer/coach Aleydin Aliev en zijn assistent-coach Dionne Tool. Dionne was in het verleden aanvoerder van het team. SV Zeeburg startte slecht aan de competitie. De eerste twee duels werden verloren en de derde wedstrijd werd afgesloten met een gelijkspel. Daarna zette SV Zeeburg een imponerende serie neer: de volgende zestien wedstrijden werden gewonnen. Toen de competitie in maart werd gestopt in verband met het coronavirus was SV Zeeburg met 33 punten uit zestien duels koploper van de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. De kans was aanwezig dat de uitslagen zouden worden geschrapt en er geen teams zouden promoveren en degraderen. Het Nederlands Handbal Verbond besliste anders en SV Zeeburg promoveerde naar de tweede divisie.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten