Danny van Zuijlen.
Danny van Zuijlen.

'Ik wil de inwoners van Diemen meer bij het theater betrekken'

Algemeen

Danny van Zuijlen (33) is op 1 juni begonnen als artistiek directeur van Theater de Omval. Een kennismaking.

Danny van Zuijlen is de opvolger van Annabertha Veninga, die in juni op eigen verzoek afscheid nam als directeur/programmeur van Theater de Omval. Zij werkte bijna 25 jaar bij het theater in Diemen.

Van Zuijlen heeft de artistieke portefeuille overgenomen van Annabertha Veninga. Met Michiel Hatenboer, die de bedrijfsvoering van het theater regelt, vormt hij de directie van Theater de Omval.

Van Zuijlen heeft veel ervaring. Hij is sinds 2015 directeur van De Fransche School in Culemborg. Dat theater wist hij, in samenwerking met negentig vrijwilligers, weer op de kaart te zetten, onder andere door meer op de lokale gemeenschap gericht te programmeren. Hij stopt in september met zijn werkzaamheden in Culemborg. Van Zuijlen werkt ook als theaterproducent.

Coronamaatregelen

Hij zou aanvankelijk op 1 augustus bij Theater de Omval beginnen, maar besloot al op 1 juni met zijn werkzaamheden in Diemen te starten. “Er moest en moet ontzettend veel geregeld worden omdat door de coronamaatregelen veel voorstellingen zijn verplaatst. Daarnaast moeten wij inspelen op de coronamaatregelen.”

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Voorproefje WeesperNieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief