Afbeelding

Gemeente krijgt toestemming voor kappen bomen Ouddiemerlaan

Algemeen

DIEMEN - De commissie van bezwaarschriften heeft de gemeente Diemen toestemming gegeven om bomen te kappen voor de aanleg van de onderdoorgang op de Ouddiemerlaan in het centrum van Diemen.

In februari van dit jaar heeft het college van B en W een kapvergunning afgegeven om de aanleg van de spooronderdoorgang op de Ouddiemerlaan mogelijk te maken. Voor de aanleg van een tijdelijke spoorovergang en omleidingsroute moeten er bomen in en om het Van Gemertplantsoen worden gekapt. Hiertegen hebben enkele bewoners bezwaar gemaakt. Dit bezwaar is behandeld door een onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. De commissie heeft uitspraak gedaan en geoordeeld dat Diemen voldoende heeft aangetoond dat de vergunning nodig is voor de aanleg van de nieuwe spooronderdoorgang en er geen aanleiding is om de vergunning niet te verlenen.

Duidelijker

De commissie voor de bezwaarschriften is wel van mening dat het college in de vergunning duidelijker moet aangeven wanneer er nieuwe bomen in het gebied worden geplant en welke soorten bomen dat zijn. Het college neemt dat advies over en zal dit in de vergunning herstellen. De commissie heeft ook geadviseerd om het kappen van bomen pas toe te staan als alle samenhangende vergunningen zijn verleend. Dit advies neemt het college niet over. Het argument is dat er voor de aanleg van de spooronderdoorgang al een onherroepelijk bestemmingsplan ligt, de financiering van het project is geregeld en het werk al is aanbesteed. Daarmee is realisatie al ruim voldoende gewaarborgd en is de kans nihil dat de spooronderdoorgang er niet komt en de bomen onnodig worden gekapt. Bovendien, zo stelt het college, zijn de bezwaren van de bewoners er niet op gericht om de aanleg van de spooronderdoorgang tegen te houden.

Lees meer in het DiemerNieuws van donderdag 23 juli.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief