Yes-R.
Yes-R. (Foto: Trudy Kroese)

Vloggen en rappen in de zomervakantie

DIEMEN - Een flitsende rap schrijven of als reporter vloggen over Diemen. Jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen deze zomervakantie meedoen aan inspirerende Talentcamps om dat (nog beter) te leren.

De gemeente Diemen heeft voor de Talentcamps een subsidie gekregen in het kader van het landelijke project ‘Jeugd aan Zet in Crisistijd’.

Daarin werkt het ministerie van VWS met het programma Maatschappelijke Diensttijd en gemeenten samen om jongeren in coronatijd een nuttige activiteit aan te bieden waarin zij hun talenten kunnen ontdekken en positief zichtbaar zijn in de openbare ruimte.

Burgemeester Erik Boog: “Door de coronamaatregelen gingen dagelijkse dingen de afgelopen maanden voor jongeren anders of zelfs helemaal niet door. Lessen volgen vanuit huis, bijbanen die niet altijd behouden konden blijven en hobby’s of sporten die niet konden doorgaan. Om Diemense jongeren deze zomer iets extra’s te bieden doen wij graag mee aan het project ‘Jeugd aan Zet in Crisistijd’. Dat doen we met Talentcamps die niet alleen ontzettend leuk en inspirerend zijn, maar waarmee jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. We rekenen erop dat we de geleerde vaardigheden later terug zullen zien in bijvoorbeeld vlogs voor de gemeente of de jongerenraad.”

De Talentcamps

De bekende vlogger en reporter Rens Polman zal in de Talentcamp ‘vloggen en reporter’ de jongeren opleiden tot echte reporters, onder andere met interview- en vloglessen. Zij zijn aan hun speciale shirt herkenbaar als ze op straat voor de Talentcamp actief zijn om een vlog te maken. De data van dit Talentcamp zijn: 27 juli en 10, 11 en 13 augustus in de middag.

Yes-R

Het Talentcamp ‘rappen en tekstschrijven’ zal begeleid worden door Yes-R en door Joël Domingos. Dit zal plaatsvinden op 1, 8, 14 en 15 augustus. De jongeren schrijven hun eigen rap en die gaan ze ook opnemen in de studio. Op 15 augustus zal er een mini-concert plaatsvinden, waarbij de jongeren hun rap gaan laten zien en horen. De professionals die de Talentcamps geven, zullen de jongeren veel leren en inspireren. Indirect wordt er gewerkt aan taalontwikkeling en samenwerking.

Burgemeester Boog: “Ik ben heel benieuwd naar de reportages en raps van de Diemense jongeren, die we misschien nog niet als vlog- of raptalent kennen. De vaardigheden die zij nu leren, kunnen ze gaan gebruiken om zich positief in te zetten voor Diemen. Bijvoorbeeld met vlogs en raps over wat er onder jongeren leeft in Diemen op een manier hen aanspreekt.”

Aanmelden

De Talentcamps worden georganiseerd door de gemeente Diemen, de jongerenraad en medewerkers van Welzijn Diemen. Jongeren tussen 12 en 18 jaar die in Diemen wonen kunnen zich aanmelden door een Whatsapp-bericht te sturen naar nummer 06-45125494 waarin ze hun naam, leeftijd,
e-mailadres en telefoonnummer vermelden. Jongeren die deelnemen aan een van de twee Talentcamps en deze afronden, krijgen een cadeaubon die ze kunnen besteden bij winkeliers in Diemen.

Jeugd aan Zet

Het Landelijk Netwerk Bevolkingszorg (LNB) heeft aandacht gevraagd voor de jongeren van 12 tot 18 jaar. Hun dagelijkse activiteiten konden door de coronacrisis niet of nauwelijks doorgang vinden. Er was toenemende zorg over het effect van de maatregelen op de fysieke en psychische gezondheid van de jongeren. Hieruit is een samenwerking ontstaan tussen het ministerie van VWS en het programma Maatschappelijke Diensttijd, LNB en gemeenten met minder dan 60.000 inwoners. Dat is het programma ‘Jeugd Aan Zet in Crisistijd’ geworden. Het plan voor de Talentcamps van de gemeente Diemen is onlangs goedgekeurd om deel te nemen aan het programma en krijgt hier voorsubsidie van het ministerie van VWS.

Meer berichten