Maaike Westerbeek toont haar fotoboek.
Maaike Westerbeek toont haar fotoboek. (Foto: Ivanildo Schmeltz.)

Maaike Westerbeek publiceert fotoboek: 'Amsterdam vol leegte'

DIEMEN - Fotograaf Maaike Westerbeek heeft het fotoboek Amsterdam vol leegte gepubliceerd waarin zij de sfeer in Amsterdam tijdens de lockdown heeft vastgelegd.

DIEMEN Maaike Westerbeek woont met haar gezin in Plantage de Sniep. Zij heeft al lange tijd een passie voor fotografie. Vorig jaar richtte zij haar bedrijf Moments by Maaike op en ging zij als professioneel fotograaf werken.

Maaike: “Ik fotografeer diverse onderwerpen waaronder bruiloften, uitvaarten, gezinsfotografie, evenementen-, sport- en straatfotografie. Voordat ik mijn bedrijf oprichtte werd ik al regelmatig gevraagd voor fotografie, maar sinds de inschrijving bij de KvK in januari 2019 krijg ik steeds meer opdrachten. Het loopt verrassend goed.”

Het kabinet kondigde half maart de intelligente lockdown af en riep iedereen op om zo veel mogelijk thuis te blijven. Vooral in de laatste twee weken van maart en de eerste weken van april was het stil op straat. Maaike ging begin april, met haar man Peter Westerbeek, vier keer op de fiets naar Amsterdam. Zij maakte twee keer foto’s in het centrum van Amsterdam, een keer op en rond het Museumplein en een keer vanaf de A’DAM-toren die in Amsterdam-Noord staat, net aan de overkant van het IJ. De introductietekst van het boek is geschreven door Linda Verdiesen, een hele dierbare vriendin van Maaike. Zij is tevens de vriendin die Maaike aanspoorde om het boek te maken, omdat de foto’s die Maaike aan Linda liet zien, haar echt raakten.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten