Afbeelding
Foto: Holzhaus Fotografie

Drie appartementen in Holland Park gesloten op basis van Opiumwet

Algemeen

DIEMEN - In de wijk Holland Park zijn vandaag op last van burgemeester Boog drie appartementen gesloten op basis van de Opiumwet.

In de woningen trof de politie een hennepkwekerij aan. In de woningen was bovendien sprake van diefstal van stroom. Door de sluiting kunnen de appartementen weer beschikbaar komen voor woningzoekenden.

Politie en gemeente maken veel werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Bij illegale hennepteelt is er niet alleen risico op brand en lekkage, de drugshandel is het domein van criminelen en gaat gepaard met veel onderling geweld. Ook is de schade van hennepteelt groot voor energiebedrijven en woningverhuurders. Bovendien worden op deze manier woningen, die bedoeld zijn voor woningzoekenden, onttrokken aan de woningenvoorraad en gebruikt voor criminele activiteiten.

Burgemeester Boog: "Doordat we actief optreden, vinden we ook meer woningen waar illegale activiteiten worden ontplooid. De ervaring leert ons ook dat er relatief meer hennepkwekerijen worden aangetroffen in buurten waar men anoniemer kan huren. Dat is onder meer het geval in nieuwbouwwijken als Holland Park waar de nieuwe bewoners elkaar nog niet goed kennen. Daarnaast besteden wij extra aandacht voor Holland Park omdat hier veel duurdere huurwoningen in de vrije sector te vinden zijn. De screening van nieuwe huurders door verhuurders is bij dit soort woningen niet altijd goed op orde. Daardoor kunnen criminelen makkelijker gebruik maken van de woningen. De gemeente oefent daarom ook druk uit op eigenaren en woningbemiddelaars om potentiële huurders beter te screenen en woningen ook regelmatig te controleren op rechtmatig gebruik.”

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief