Afbeelding

Hart van Troost vaart zondagavond vanaf 21.30 uur door Diemen

Algemeen

DIEMEN - De boot het Hart van Troost vaart op zondagavond door Diemen. Het Hart van Troost is een boot die haar tocht zaterdag in Amsterdamse wateren is gestart en is bedoeld als eerbetoon aan de mensen die de afgelopen maanden zijn overleden aan corona.

De boot moet de nabestaanden een hart onder de riem steken. Zij hebben door corona onder soms heel moeilijke omstandigheden afscheid moeten nemen, wat rouwen extra moeilijk maakt. Nabestaanden kunnen op het Hart van Troost een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen. ’s Avonds wordt de boot verlicht met honderden led-lampjes.

Burgemeester Boog van Diemen zal de boot, die komt vanuit Weesp, op zondagavond 12 juli om 21.30 uur aan de Loswal vlak bij de Diemerbrug verwelkomen. Hij zal bij die gelegenheid ook de plek bekendmaken van de herdenkingsboom die de gemeente gaat planten ter herinnering aan de overledenen in de coronaperiode.

Boog: "In onze zorgcentra De Diem en Berkenstede waren helaas heel wat slachtoffers te betreuren, maar ook daarbuiten zijn mensen getroffen. Dat heeft veel verdriet opgeleverd, met name voor de nabestaanden die niet op een goede manier afscheid konden nemen. Door het Hart van Troost en door straks de hartjesboom op een mooie plek te planten, zorgen we dat er gelegenheid is voor herdenking, troost en een waardig afscheid."

In Diemen vaart de boot over de Weespertrekvaart tussen beide bruggen tot ongeveer 23.00 uur. De route van de boot is live te volgen op www.hartvantroost.nl. Op deze site kunnen mensen gratis een bloem aanvragen tot en met 11 juli 12.00 uur. Deze bloem wordt dan op het hart gelegd. De bloem kan ter nagedachtenis zijn aan iemand die overleden is in deze moeilijke tijd.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief