Afbeelding

Kinderzomerspelen starten maandag

Algemeen

DIEMEN - Kinderen van zes tot en met twaalf jaar kunnen zich inschrijven voor de Kinderzomerspelen. Deelname is dit jaar gratis. De Kinderzomerspelen worden ook dit jaar georganiseerd door Welzijn Diemen.

Het evenement is van maandag 6 juli tot en met vrijdag 24 juli. De Kinderzomerspelen duren elke dag van 10.00 tot 15.30 uur. Op dinsdagmorgen en donderdagmorgen wordt er gezwommen in het zwembad van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran. Kinderen die niet willen zwemmen kunnen die ochtenden de Kinderzomerspelen niet bezoeken.

Nadat het kabinet vorige week verdere versoepeling van de coronamaatregelen had bekendgemaakt, werd duidelijk dat er geen maximum geldt voor het aantal kinderen dat de Kinderzomerspelen mag bezoeken. Kinderen mogen er ook elke dag heen. De Kinderzomerspelen worden in het Sportcentrum Wethouder F.B. Duran en op het grasveld naast het sportcentrum gehouden. Daar komt een grote tent te staan. Er zijn dit jaar geen uitstapjes.

Danny Post, algemeen coördinator van de Kinderzomerspelen: "Kinderen moeten zich registreren via de website van de kinderzomerspelen (www.eventbrite.nl/e/tickets-kinderzomerspelen-2020) of via de Facebookpagina van de Kinderzomerspelen. Zonder registratie krijgen kinderen geen toegang. Na registratie krijgt men een QR-code en die wordt bij ingang gescand. De medewerkers van de Kinderzomerspelen houden zich uiteraard aan de RIVM-regels. Kinderen die ziek zijn of van wie er in het gezin personen ziek zijn of zich niet goed voelen, moeten thuisblijven. Er zijn dit jaar ook grote spellen, waarbij uiteraard de regels van het RIVM in acht worden genomen. De organisatie zal ervoor zorgen dat de kinderen drie leuke weken zullen beleven. Er zijn ook dit jaar activiteiten die in het teken staan van sport, theater en creatief."

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief