Foto: Holzhaus Fotografie

Woning in Holland Park gesloten op basis van Opiumwet

DIEMEN - Een woning in Holland Park is dinsdag op last van burgemeester Erik Boog tijdelijk gesloten op basis van de Opiumwet. Dit meldt de burgemeester op zijn Facebookpagina.

Boog: "In de onbewoonde huurwoning werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen en direct ontmanteld. Er was sprake van een brandgevaarlijke situatie en diefstal van stroom. Door de sluiting kan het huurcontract snel worden ontbonden en kan een woningzoekende de woning huren. Politie en gemeente maken werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Zolang er geen ander drugsbeleid in Nederland wordt gevoerd, wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Bij hennepkwekerijen in woningen is er een groot risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven worden geconfronteerd met hoge kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Uiteindelijk betalen wij allen daar de rekening voor. En voor mij ook belangrijk: woningen zijn er om in te wonen! Het kan niet zo zijn dat talloze woningzoekenden tevergeefs op zoek zijn naar een woning, terwijl veel woningen alleen worden gebruikt voor criminele activiteiten."

"Heeft u vermoedens van zware criminaliteit? U kunt verdachte zaken melden bij de politie via 0900 - 8844. Voor het doen van volledig anonieme meldingen kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden of 0800 - 7000. Bel bij het zien van misdrijven altijd direct 112, ook bij twijfel", aldus de burgemeester.

Meer berichten