Afbeelding

TIW-Survivors moet vertrekken uit Diemen

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad is vanavond akkoord gegaan met het verlenen van een krediet van 2,5 miljoen euro voor de herinrichting van Sportpark De Diemen.

De fracties van GroenLinks, D66, PvdA, VVD, Onafhankelijke Partij Diemen en het CDA stemden voor het voorstel van het college van B en W. De fracties van de Ouderenpartij Diemen en Ons Diemen stemden tegen het voorstel.

Het besluit van de gemeenteraad heeft tot gevolg dat honk- en softbalvereniging TIW-Survivors moet vertrekken van Sportpark De Diemen en moet verhuizen naar de accommodatie van OVVO op Sportpark Middenmeer in Amsterdam. Op de plek van de huidige accommodatie van TIW-Survivors komen twee hockeyvelden voor Hockey Club Diemen, een extra voetbalveld voor SV Diemen, een handbalveld voor SV Zeeburg en een beachveld.

Gregor Rossen, voorzitter van TIW-Survivors, laat weten dat een verhuizing van de club naar de accommodatie van OVVO niet mogelijk is. Er is volgens TIW-Survivors op de accommodatie van OVVO niet voldoende ruimte om alle teams van TIW-Survivors en OVVO te laten trainen en spelen.

TIW-Survivors is diep teleurgesteld over het besluit van de gemeenteraad en het bestuur van de honk- en softbalclub gaat op korte termijn met juristen overleggen over de te volgen strategie.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief