Afbeelding

Hart van Troost voor overledenen corona vaart op 12 juli door Diemen

Algemeen

DIEMEN - Op zondag 12 juli vaart het Hart van Troost door Diemen. Het Hart van Troost is een boot die haar tocht komende week in Amsterdamse wateren start en is bedoeld als eerbetoon aan de overledenen van de afgelopen maanden. 

Het moet de nabestaanden een hart onder de riem te steken. Zij hebben door corona onder soms heel moeilijke omstandigheden afscheid moeten nemen, wat rouwen extra moeilijk maakt. Nabestaanden kunnen op het Hart van Troost een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen. ’s Avonds wordt het Hart verlicht met honderden LED-lampjes. Het Hart vaart op zondagavond 12 juli door Diemen en van 4 tot en met 11 juli dagelijks van 16 .00 uur tot middernacht door Amsterdam.

Het Hart van Troost vaart voor het eerst op zaterdag 4 juli af. Burgemeester Boog van Diemen zal de boot op zondagavond 12 juli in Diemen verwelkomen. Hij zal bij die gelegenheid ook de plek bekend maken van de herdenkingsboom die de gemeente gaat planten ter herinnering aan de overledenen in de coronaperiode. 

"In onze zorgcentra De Diem en Berkenstede waren helaas heel wat slachtoffers te betreuren, maar ook daarbuiten zijn mensen getroffen. Dat heeft veel verdriet opgeleverd, met name voor de nabestaanden die niet op een goede manier afscheid konden nemen. Door dit Hart van Troost en door straks de hartjesboom op een mooie plek te planten zorgen we dat er gelegenheid is voor herdenking, troost en een waardig afscheid", aldus burgemeester Boog.

In Diemen vaart de boot op 12 juli een aantal maal over de Weespertrekvaart. De route van de boot door Amsterdam en Diemen is vanaf zaterdagmiddag 4 juli live te volgen op: www.hartvantroost.nl. Nabestaanden kunnen op deze site tot en met 10 juli gratis een bloem aanvragen. Deze wordt dan op het Hart gelegd. De bloem kan bestemd zijn voor iemand die overleden is in deze moeilijke tijd.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief