Afbeelding
Foto: Ingrid van Vlijmen

Coronacrisis kost gemeente in eerste instantie rond 2 miljoen euro

Algemeen

DIEMEN - Nog lang niet alle consequenties van de coronacrisis voor de gemeente zijn helder, maar vooralsnog gaat het college van B en W ervan uit dat de crisis de gemeente rond twee miljoen euro zal kosten. De financiële positie van Diemen is solide waardoor er geen overhaaste beslissingen hoeven te worden genomen.  

Dat heeft het dagelijks bestuur de gemeenteraad laten weten. Bij deze eerste schatting zijn alleen de effecten voor de korte termijn in kaart gebracht. Voor de lange termijn zijn er veel ongewisse factoren en bovendien houdt het college er rekening mee dat de crisis nog wel even zal voortduren. 

‘’In het financiële beleid gaat het college ervan uit dat de crisis voort zal duren totdat er een vaccin is gevonden en kan worden toegepast. Voorlopig en voorzichtigheidshalve schatten wij in dat dit pas in de tweede helft van 2021 het geval zal zijn. Dat betekent dat de economische crisis zich vooralsnog voortzet en dat dit stevige effecten heeft op de werkgelegenheid, faillissementen, toerisme en de wijze waarop de gemeentelijke organisatie functioneert’', schrijft het college van B en W. 

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief