Foto: Holzhaus Fotografie

Woning Rode Kruislaan gesloten op basis van Opiumwet

DIEMEN - Een woning aan de Rode Kruislaan is gisteren op last van burgemeester Boog gesloten op basis van de Opiumwet. 

In de woning werd eerder een grote (handels)hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Door de sluiting kan het huurcontract worden ontbonden en komt deze sociale huurwoning weer vrij voor een rechtmatige woningzoekende. De bewoner van de woning was al aangehouden en verblijft nog in een huis van bewaring.

Boog: "Politie en gemeente maken samen werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Bijvoorbeeld door de aanpak ‘Scheerlicht’ en het sluiten van panden waar criminele activiteiten plaatsvinden. De afgelopen jaren hebben wij de aanpak geïntensiveerd. Dit leidt tot meer controles, meer invallen, meer arrestaties en meer (tijdelijk) gesloten panden."

"Ook uw hulp is nodig. U bent onze extra ogen en oren. Heeft u vermoedens van zware criminaliteit? U kunt verdachte zaken melden bij de politie via 0900 - 8844. Voor het doen van volledig anonieme meldingen kunt u terecht bij Meld Misdaad Anoniem: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden of 0800 - 7000. Bel bij het zien van misdrijven altijd direct 112, ook bij twijfel", aldus Boog.

Meer berichten