Foto: Trudy Kroese

Vattenfall laat kritiek niet van zich afglijden en wil opnieuw praten over biomassacentrale

DIEMEN Vattenfall is niet doof voor alle kritiek over de biomassacentrale en wil opnieuw om de tafel met alle betrokkenen. Veel partijen zijn tegen de komst van de centrale in Diemen. Ook de gemeente Almere ziet een biomassacentrale niet zitten. De energiereus verwacht na volgend jaar zomer een knoop door te hakken.

“Door de aanhoudende discussie vanuit politiek, gemeenten en maatschappelijke organisaties over de plannen voor de nog te bouwen biomassacentrale in Diemen is het voor Vattenfall essentieel dat de Nederlandse overheid na de zomer met een duidelijk duurzaamheidskader voor biomassa komt”, meldt het energiebedrijf. “Vattenfall heeft besloten om met de uitkomsten hiervan opnieuw in gesprek te gaan met betrokken partijen vóórdat een definitief besluit over de bouw zal worden genomen”

Discussie
Vattenfall stelt dat het niet doof is voor alle kritiek uit de samenleving, "Maar we missen wél de nuance in het debat. Bovendien ontbreekt het op dit moment aan een duidelijke stem van de Nederlandse overheid en de ondertekenaars van het Klimaatakkoord vóór biomassa”, zegt Martijn Hagens, CEO Vattenfall Nederland. “We hebben daarom besloten dat we opnieuw met betrokkenen in gesprek gaan vóórdat we een definitief en onherroepelijk besluit nemen tot de bouw van de biomassacentrale in Diemen."

Meer berichten