Gregor Rossen op het veld van OVVO.
Gregor Rossen op het veld van OVVO.

TIW-Survivors is duidelijk: verhuizen naar OVVO is geen optie

Algemeen

DIEMEN - TIW-Survivors is er duidelijk over: verhuizen naar de accommodatie van OVVO is niet mogelijk. Voorzitter Gregor Rossen geeft uitleg.

Als de gemeenteraad op 2 juli akkoord gaat met het voorstel van het college van B en W moet honk- en softbalclub TIW-Survivors uit Diemen vertrekken om plaats te maken voor twee hockeyvelden, een voetbalveld, een handbalveld en een beachveld. De beoogde nieuwe thuishaven van TIW-Survivors bij OVVO voldoet echter niet aan de eisen, volgens TIW-Survivors en de honk- en softbalbond.

We hebben afgesproken met Gregor Rossen in Sportpark Middenmeer. We staan op het terrein van de Amsterdamse honk- en softbalvereniging OVVO. Rossen wijst naar het enige veld op de accommodatie van OVVO. "Op Sportpark De Diemen beschikken wij over twee velden: een honkbalveld en een softbalveld. OVVO heeft slechts een combiveld waarop alle honk- en softbalteams moeten trainen en spelen. Er ligt ook nog een voetbalveld in het veld waarop wedstrijden gespeeld worden. OVVO heeft momenteel vier teams, wij hebben elf teams, waarvan vier softbalteams. Die softbalteams spelen 's avonds hun wedstrijden. Er kan hier dan niet worden getraind. Het is ook niet mogelijk om met twee teams tegelijkertijd op dit veld te trainen, want daarvoor is het veld te klein. Er wordt door de gemeente Diemen verwezen naar de combivelden van Quick en North Stars in Amsterdam. Maar die vergelijking gaat niet op, want het veld van OVVO is veel kleiner dan de velden van die twee verenigingen." 

Lees verder in de digitale editie

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief