Afbeelding

Vrijdagochtend werkzaamheden aan Diemerbrug, bus 44 rijdt om

Algemeen

DIEMEN - Er wordt op vrijdag 26 juni en vrijdag 10 juli aan de Diemerbrug gewerkt. De brug is op beide vrijdagen voor vaarverkeer gestremd tussen 09.00 en 12.00 uur.

Omdat recent het brugdek vervangen is, moet de brug weer goed in balans worden gebracht voor het soepel openen en sluiten. Vrijdag 26 juni worden daarvoor metingen verricht, vrijdag 10 juli wordt de balans hersteld.

Het verkeer zal weinig hinder ondervinden van de werkzaamheden. De brug moet alleen een aantal keren ‘gedraaid’ worden. Dat betekent dat de brug open gaat en het verkeer op de weg even moet wachten.

Het GVB meldt dat bus 44 op vrijdag 26 juni van 09.00 tot 12.00 uur een aangepaste route rijdt. De bus in de richting van Diemen-Noord rijdt vanaf de busbaan via de Boven Rijkersloot, Venserbrug en Hartveldseweg naar de Muiderstraatweg en vervolgens de eigen route.

De bus in de richting van station Bijlmer ArenA rijdt vanaf de Ouddiemerlaan via het Wilhelminaplantsoen, Arent Krijtsstraat, Venserbrug en Boven Rijkersloot naar de busbaan en vervolgens de eigen route.

Voorproefje van het DiemerNieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief